‘Mooie Liedjes’ is een muziekprogramma waarin vier singer-songwriters hun eigen liedjes akoestisch laten horen. Dit doen zij solo of in een kleine bezetting. Drie van hen staan nog aan het begin van hun carrière, één van hen heeft zijn of haar sporen in de muziek al verdiend. ‘Mooie Liedjes’ is daardoor een kans voor het publiek om artiesten te ontdekken.

‘Mooie liedjes’ is geen wedstrijd waarbij de deelnemers prijzen kunnen winnen. Als er al sprake is van winnaars zijn dat de luisteraars die kunnen genieten van liedjes zonder opsmuk. De artiesten mogen hun prijs – het applaus – na ieder liedje in ontvangst nemen. ‘Mooie Liedjes’ wordt bij voorkeur in kleine theaters of theatercafés, gespeeld.

Door de intieme locaties komt de artiest zo dichtbij dat het publiek hem of haar bijna kan aanraken. Ieder woord wordt verstaan, iedere toon wordt gehoord. Verhalen worden verteld en emoties gedeeld. Het luisteren naar een liedje wordt daardoor veel meer dan luisteren alleen.

Bij ‘Mooie Liedjes’ staan de liedjes centraal. Zij vormen een brug tussen artiest en publiek en zorgen daardoor voor een unieke ervaring.