12-09-2015

Aan het begin van het inmiddels zesde seizoen van Mooie Liedjes een kleine update. Er zijn een aantal veranderingen geweest met name in de programmering. Op dit moment is er een sterke band met lokaal, beginnende artiesten die vanuit het Twents songwriters gilde komen. Daarnaast zijn de singer – songwriter studenten van de Artez Popacademie en nieuw, de alumni van dezelfde opleiding. Als laatste is de speciale gast iemand die zijn of haar sporen in de Nederlandse singer – songwriter wereld al verdiend heeft.
Er zijn ook dit seizoen weer vijf voorstellingen in het Vestzaktheater in Enschede en ik hoop dat die weer net zo succesvol zullen zijn als de vorige met prachtige songs en pakkende optredens.
Graag tot ziens!

Jaap Roggeveen

 

Gisteravond weer een fantastische voorstelling gehad. De spits werd afgebeten door Selwyn Pluijaar die met zijn mooie stem de luisteraars wist te betoveren. Daarna was het de beurt aan Luuk Schmidt die een indringende performance gaf.
Terug op het oude nest. Dat gold zowel voor Lise Low als Simone Roerade. Beide hadden zij hun vuurdoop als singer-songwriter tijdens een eerdere editie van ML gehad. Lise Low overtuigde met haar stem en prachtige liedjes iedereen. Simone injecteerde het Vestzak met een dosis soul waartegen geen luisteraar bestand was. Zij zorgde ervoor dat iedereen tijdens het laatste nummer mee klapte en meezong en besloot daarmee een heerlijke avond van mooie liedjes en een geweldige sfeer.

Op 30 januari 2014 is de volgende aflevering.

 

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

 

Jaap Roggeveen

 

Na lange tijd weer een teken van leven.
Aanstaande donderdag 26 september is de eerste  van vijf afleveringen  Mooie Liedjes dit theaterseizoen.
Noor Sloterdijk, Krakersijland, Sofia Dragt en Arthur Adam zullen acte de présence geven in het vertrouwde Vestzaktheater te Enschede. Ook dit seizoen zullen jonge talentvolle singer-songwriters afwisselend optreden met oude rotten uit het vak. De songs verbinden de generaties met elkaar en het publiek geniet en is getuige van deze bijzondere momenten.

Ik wens iedereen een fantastisch seizoen!

Het programma van donderdag 24 januari 2013 is rond.Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het is uiteindelijk toch gelukt. Op die avond zullen Chayah van Diermen, Karel Scheepers, Caroline LaHey en Jan Tekstra als speciale gast komen optreden in het altijd mooie Vestzaktheater in Enschede. Ik verheug me op deze combinatie van jonge en oudere singer-songwriters elk met hun eigen stijl en geluid en allemaal met hele mooie liedjes. Het laat zien dat het genre generaties met elkaar verbindt zoals de songs dat ook doen.
Ik hoop op weer een uitverkochte zaal vol luisteraars die genieten van gezongen verhalen, gedeelde emoties en prikkelende statements.
Tot dan !

 

Het einde van een jaar is een mooie tijd om de balans op te maken en vooruit te blikken naar het volgend jaar.
2012 was een jaar waarin veel, heel veel mooie liedjes gespeeld zijn. Artiesten hebben het publiek ademloos laten luisteren, en luidkeels doen meezingen. Aan het lachen gemaakt en een traantje doen wegpinken. Zij, en hun liedjes hebben het publiek geraakt en soms zelfs in vervoering gebracht tijdens de vijf voorstellingen van Mooie Liedjes.
De diversiteit van de artiesten vond ik prachtig om te zien. De verschillen in stijlen, instrumenten, taal en performance hebben mij geïnspireerd. De vele positieve reacties van zowel artiesten als publiek hebben mij gemotiveerd om ook aankomend jaar door te gaan met het organiseren van Mooie Liedjes.

In 2013 zijn er tot nu toe drie voorstellingen gepland. Dat zijn 24-01, 21-03 en 30-05. De artiesten zijn nog niet allemaal bekend maar een aantal heb al weten te strikken. Het wordt een combinatie oude bekenden, waaronder bijvoorbeeld Jan Tekstra en nieuwe gezichten. Ik verheug me erop !
Als afsluiting heb ik een aantal nieuwe video’s geupload van oa Katell, Simone, Tineke ea. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling !

Tot de volgende keer op 24 januari 2013

Warme groet,
Jaap Roggeveen

 

 

De tweede voorstelling in dit seizoen belooft weer een mooie, muzikale avond te worden.
De artiesten die zullen gaan optreden zijn zonder uitzondering bijzonder getalenteerd en
in diverse stadia van hun carrière.
Mary Lou, Hanna Meyerholz, Torsten Meyer Eppler en Sarah Fairfield zullen vanaf 20.30
acte de présence geven in het altijd sfeervolle Vestzaktheater.
Voor de twee laatst genoemden zal het een weerzien zijn. Zij hebben in 2010 ook al een keer
meegewerkt. Voor de andere twee is het hun debuut.

Ik kijk ernaar uit en hoop jullie te mogen verwelkomen op donderdag 29-11 aanstaande.

Er zijn overigens ook nieuwe video opnames op ons Youtube kanaal van de optredens
van oa Arthur Adam en Salip Tarakci.

 

Dit is de eerste avond van een nieuw seizoen ‘Mooie Liedjes’. In deze serie verzorgen telkens
drie aankomende songwritertalenten van de Popacademie Enschede en een speciale gast
een verrassend optreden.

Deze keer zijn dat Thijs Grootveld, Sadie Jayne, Katell en Special Guest: Simone Roerade (”Mrs Hips”).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Mooie Liedjes’ wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Overijssel en Poppodium ATAK.