‘Verrast met fraai, helder en karakteristiek stemgeluid.
Waar heeft zij zich al die tijd schuilgehouden?’ Aloha

‘ Internationale allure.’  Platomania

‘Sarah Fairfield heeft een prachtige stem.’ Multi music magazine

De Nederlandse singer-songwriter Sarah Fairfield debuteerde in 2005 met het album ‘Green’. De singles ‘Fly away’ en ‘The game’ stonden wekenlang op de playlists van radio 1 en 2 en de Wereldomroep schreef : ‘Een dromerig debuut. En een droomdebuut.’ Het album werd behalve in de Benelux ook uitgebracht in Engeland en Taiwan en trok de aandacht van Dan Cleary, manager van Natalie Cole, Carole King en The Carpenters, die haar in contact bracht met de legendarische Amerikaanse labels Verve en Blue Note records.

Eind 2009 verscheen de langverwachte opvolger ‘Dreams & Schemes & Parades’. De plaat werd meteen ‘Radio 1 CD’. Het is een kleurrijk album van een unieke singer/songwriter met een geheel eigen stijl. Sarah Fairfield houdt van liedjes die een bepaald gevoel uitdrukken en/of kleine verhaaltjes vertellen. De eigenzinnige plaat heeft thema’s als liefde, de dood, tijd, (mis)communicatie, verlangen, dromen en volwasssen worden.
Prachtig gearrangeerd in een stijl die invloeden verraad van Joni Mitchell, Kate Bush, maar ook the Beatles en Fleetwood Mac. Platomania noemt de plaat: ‘Een aanrader voor elke liefhebber van fraai gearrangeerde klassieke singer-songwriters!’ en ook de andere recensies spreken over een ‘on-Nederlands goede plaat’.

Sarah Fairfield, het alter-ego van Anneloes Verveld, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam in 2001. In 1999 won zij de prijs van de Stichting Jazz Talent en in 2001 de Ann Burton award. Zij stond vijf seizoenen in de theaters met haar live band en was soliste bij het Metropole Orkest. Sarah trad op in programma’s op radio 2, 747 AM en de Concertzender en in het televisieprogramma Vrije geluiden van de VPRO. Van 2003 tot 2006 was zij de vaste zangeres in het programma Opium van de AVRO. Haar nummer ‘Fly away’ werd gefeatured in de bioscoopfilm ‘Afblijven!’ van Maria Peters. Sarah stond in de lijst van ‘100 meest veelbelovende nederlandse vrouwen’ van het tijdschrift BLVD, en maakte en zong het nationale klimaatlied 2009 op een tekst van Lizzy Koppe-van Pelt.