De persoon achter Mary Lou is Milou Pasveer. Mary Lou (Milou Pasveer) is een 20 jarige jonge dame met een aangeboren passie voor creativiteit. Sinds 4 jaar is ze bezig met haar singer-songwriter project en heeft al veel optredens gehad.
Milou schrijft pop/rock liedjes met een rauw randje. Ze is al drie jaar bezig met liedjes schrijven. In de zomer van 2012 heeft Mary Lou haar EP, een cd met 4 nummers, opgenomen met muzikant Tim van Doorn (ook wel bekend van Clueless).
Deze muzikale duizendpoot is altijd opzoek naar een nieuwe uitdaging. Naast gitaar en zang speelt ze ook piano op haar EP. Mary Lou is een echte doorzetter. ‘Voor 2012 was mijn persoonlijke doel mijn muziek op te nemen en uit te brengen. Dit doel kan ik nog net voor het nieuwe jaar afvinken.’

Ze studeert tevens aan het ROC, de opleiding Ondernemend Artiest.

Milou heeft veel invloeden. Allereerst krijgt ze veel inspiratie van haar vriend, Thomas IJmker. Hij is de boosdoener van veel van Milou’s nummers, veel nummers gaan over hem. Qua gitaarspel kijkt ze erg op tegen haar gitaarleraar, Frank Meijer. Artiesten die ze erg bewonderd zijn The Kooks, Adele en Duffy. Maar niet alleen van muziek krijgt Milou inspiratie, ook van kunst, natuur en natuurlijk gevoelens.